O
Seuraamista OPM-koulutusmetodilla.
Uusi paikankorjaamistaktiikka on nyt siis se, että remmi kulkee selän takaa ja oikean jalan ympäri niin, että se pysyy koko ajan samalla kireydellä. Jos koira menee liian eteen, jokaisella mun askeleella se saa pakotteen kun remmi kiristyy. (Supervaikea selittää, pitäis saada videolle)

Joko toivon niin paljon, että kuvittelen, mutta tuntuu kuin se paikka olisi korjaantunut. Remmi ei siis nypi enää niin paljon kuin alkuun.
Tein eilen keittiötottiksena kontaktitreeniä ja ehkä sekin auttoi, sillä nyt Olli tarjosi välillä sitäkin. Joten nyt palkka ainoastaan kunnon kontaktista -ei siitä kierosilmäisestä toisella silmällä vilkuilusta.
Saas nähdä. Ainakin Olli tykkää vaikka tehdäänkin lähes sadan metrin suoria seuraamispätkiä.

Seisomista päätin nyt tehdä vaan juoksusta ja nimenomaan niin, että lähden paikaltaan suoraan juoksuun (kuten se kokeessa tehdään).
Mutta voi vee. Olli ei osaakaan seiso-käskyä vaan tarvii käsimerkin. Tai ainakin tänään tarvitsi. Prkl.

Pari viikkoa ennen kisoja on muuten tosi siistiä todeta, ettei koira tiedä mitä tarkoittaa seuraa (siis kontaktia) tai seiso (ilman käsiapua).

Vielä kymmenisen eteenmenoa uudella pallolla ja nyt meni hyvin! Jes. Saatiin aikaiseksi 50-60m pitkiä etenemisiä ja koht. suoriakin vielä. Sairaan nopeita ne on. Jeejee.
Kokeilun vuoksi yksi maahanmeno n. 50m:ssä ja hyvin pysähty, mutta meni maahan vasta toisella käskyllä. Noh, maahanmenotreenejä vaan lisää. Tästä on nyt hyvä fiilis.

K
Seuraamista paljon.
Mä en oikein saa fiilistä tähän, se on jotenkin kummallista. Onkohan se siinä, että K on pienempi kuin O? Mä haluisin K:n lähemmäs jalkaa ja tuntuu kuin se olis takana. Ehkä se on oikeessa kohdassa, mutta mä oon tottunut Ollin edistämiseen...? hmm.
Tajusin, etten ole treenannut pitkään aikaan eteenpäin katsomista, vaan tuijotan koko ajan koiraa.
Koitin myös vahvistaa kontaktia palkkaamalla suusta.
Maahanmenoissa tarjos istumista. Kummallista. Oliskohan ollu väsynyt.